Informatie over het IJsselsteins Open Golf 2022

Na lang wachten is hier eindelijk de informatie over het IJsselsteins Open Golf 2022.

We hebben dit jaar de 2e maandag van September als wedstrijddag, 12 september 2022.

Er wordt weer gespeeld in teamverband, dus 2 spelers tegen 2 spelers. Schrijf je in met een maatje en vorm daarmee een team. Lukt dat niet dan delen we je in met een medespeler.

We spelen in 2 categorie├źn waarbij categorie 1 wordt bepaald door teams waarbij de gezamenlijke handicap gedeeld door 2 lager is dan de gemiddelde handicap die ingeschreven zijn. Categorie 2 heeft dus een gezamenlijk hogere handicap. Bij deze handicaps krijgt elk team dus een aantal slagen mee die tellen voor de stableford score.

De spelvorm is een foursome wedstrijd waarbij speler 1 van het team op de 'oneven' holes afslaat en speler 2 op de 'even' holes. Vanaf de plaats waar de 1e afgeslagen bal van het team ligt, gaan de spelers met hun eigen bal verder. Ieder team weet hoeveel slagen ze per hole meekrijgen. Als er niet meer gescoord kan worden, dan de bal oppakken. En een streep voor die hole noteren, dat bevorderd de snelheid in de baan.

De dagindeling is als volgt:

09:00 - 10:00 Aanmelden bij de wedstrijdtafel en tijd voor koffie en lekkers en uitdelen van lunchpakketten.

09:00 - 10:30 Mogelijkheden tot inslaan op de Driving-range met een gratis emmertje ballen

10.45 - 12:00 De flights vertrekken op tijd naar hole 1 of hole 10 voor hun start.

16:00 - 17:30 De flights komen weer binnen en leveren hun scorekaarten in. Dan is het ook tijd voor de bitterballen die u geserveerd krijgt per flight.

18:00 - 20:00 Tijd voor de prijsuitreiking en het diner, bestaande uit Surf & Turf (Gamba's en Ossenhaas) met nagerecht toe.