De prijswinnaars van IJsselsteins Open Golf 2020

De winnaars van 2020

Ruud Hazelzet en Martin Braaksma zijn de winnaars van het IJsselsteins Open Golf 2020. Hun prijs is een lang weekeinde Parijs met 2 x golfen op Paris National van Golf Atlantique. Dé baan waar jaarlijks het Frans Open wordt gespeeld, maar ook de Rydercup van 2018.

Mike Vink Winnaar weekeind cabrio rijden

Neary op hole 4 (Sixt)

Mike Vink slaagde erin om zijn afslag op hole 4 het dichtst bij de vlag te slaan. Hiermee won hij een weekeinde BMW-cabrio rijden van SIXT Autoverhuur.

Neary op hole 13 (Moët&Chandon)

Jan Vink (inderdaad vader van Mike) sloeg op hole 13 zijn bal het dichtst bij het vlaggetje van Moët & Chandon. Daardoor mocht hij een Magnum-fles Moët & Chandon in ontvangst nemen.

Yvonne en Joop Wiersma:
Rabobank-cheques voor een lokaal doel

Tijdens ons IJsselsteins Open Golf van 2020 hebben Yvonne en Joop Wiersma ieder een Rabobank-cheque ontvangen voor een lokaal doel. Yvonne koos voor Kinderboerderij 't Eiterse Hofje en Joop voor Wijktuin Achterveld en Groenvliet. Lees hieronder het verhaal.

Kinderboerderij 't Eiterse Hofje

Op woensdag 21 oktober heeft Yvonne Wiersma een cheque van € 100 aangeboden aan Benno van Kinderboerderij ’t Eiterse Hofje. Yvonne heeft tijdens het IJsselsteins Open Golf op 7 september van de Rabobank een cheque gewonnen die besteed moet worden aan een lokaal goed doel. Zij koos voor Kinderboerderij ’t Eiterse Hofje aan de Achtersloot. Voor vele (groot-)ouders en kinderen een bekende plek om van dichtbij dieren te kijken, aaien en te voeren. Ook schoolklassen leren hier veel over het leven van de dieren op de kinderboerderij.

Onder leiding van Benno zijn er vrijwilligers, die zelfs in de kou en de stromende regen, naar de kinderboerderij komen, om de dieren te verzorgen. Sinds 1 november 2015 heeft Stichting Kinderboerderij IJsselstein het beheer op zich genomen en wordt er hard gewerkt aan de modernisering en veiligheid. Echter, de plannen die hiervoor zijn uitgewerkt zijn nog steeds niet allemaal gerealiseerd. En toch weet Kinderboerderij ’t Eiterse Hofje telkens weer, met zeer beperkte geldelijke middelen, het hoofd boven water te houden. Voor Yvonne Wiersma ook een reden om steun te betuigen met deze gift.

Wijktuin Achtersloot & Groenvliet

Joop Wiersma overhandigde aan Frans en Tom van Wijktuin Achterveld & Groenvliet een waardecheque van € 100,00 van de Rabobank. Deze cheque had Joop gewonnen tijdens het IJsselsteins Open Golf en is bestemd voor een lokaal doel in IJsselstein.

Op een perceel van de gemeente aan de Achtersloot, waar vroeger schaapjes liepen, is sinds 2015 het initiatief genomen om een wijktuin aan te leggen. De organisaties Pulse en Lister hadden het idee voor een wijktuin die is bedoeld om een centrale ontmoetingsplek te worden voor wijkbewoners van Achterveld en Groenvliet. Waar zij elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen organiseren zodat de leefbaarheid in de wijk wordt versterkt. Dit geldt nadrukkelijk ook voor mensen die in een kwetsbare positie verkeren en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Met behulp van diverse sponsoren is er door zeer veel vrijwilligers een prachtige tuin met groenten, bloemen, kruiden en fruit gerealiseerd. Er wordt biologisch getuinierd en met duurzame materialen worden tuinmeubels gemaakt, insectenhotels geplaatst, een kweektafel neergezet, compostbakken gemaakt en watervlonders gebouwd. Tevens is een overdekte ontmoetingsruimte in de vorm van een hooiberg gebouwd van waar uit activiteiten, zoals gezamenlijk koken, worden georganiseerd en mensen kunnen worden ontvangen om nieuwe initiatieven te bespreken. Achter dit gebouw, het BIJ-EENHUIS, is een aparte ruimte voor de bijenvereniging IJsselstein gemaakt. Daar staan bijenkasten wordt honing gemaakt en worden ook nieuwe imkers opgeleid. De wijktuin maakt onderdeel uit van het Groen Trefpunt, een samenwerkingsverband tussen de wijktuin, de kinderboerderij, de bijenvereniging en Xperience (ontmoetingsruimte van welzijnsorganisatie Pulse aan het Teenschillerpad).

Met de gift van Joop Wiersma kunnen de vrijwilligers weer nieuwe initiatieven ontplooien die de wijktuin nóg toegankelijker maakt als ontmoetingsplaats voor IJsselsteiners.

Wilt u meer weten over Kinderboerderij ’t Eiterse Hofje en lezen wat er zoal gebeurt, kijk dan eens op https://www.facebook.com/eitersehofje/

Voor meer informatie klik op onderstaande link 

https://www.facebook.com/WijktuinAchterveldGroenvliet/